Tiedotteet

Toimikausi on nyt kalenterivuosi ‚Äď vuoden 2016 toiminta p√§√§sem√§ss√§ jo hyv√§√§n vauhtiin (11.2.2016)

Sanen toimikausi on vuonna 2016 ensimm√§ist√§ kertaa kalenterivuoden mittainen. Aiemmin Sanen hallitus ja toimihenkil√∂t valittiin helmikuun kokouksessa vuodeksi eteenp√§in. Vanhojen s√§√§nt√∂jen mukaan uudet toimijat oltaisiin valittu siis vasta n√§in√§ hetkin√§.

Hallitus 2016
Sanen hallitus 2016: Aleksi Palokangas, Iikka Salmela, Akseli Kangas, Kiia Hakkala, Sara Ruokola, Marianna Karjalainen, Tiina Viertamo, Hilda Lundstedt ja Anu Sandvik

Sanen toimihenkil√∂t valittiin aiemmin vuodeksi eteenp√§in helmikuussa. Valitut henkil√∂t aloittivat vastuualueillaan v√§litt√∂m√§sti. Vuoden 2016 toimijat valittiin puolestaan uusien s√§√§nt√∂jen mukaisesti jo marraskuussa, ja he aloittivat vastuualueillaan vuodenvaihteessa.

Toimikauden muutoksen taustalla yhdenmukaistus ja k√§yt√§nn√∂llisyys

Toimikauden muutoksen taustalla on useita syit√§. Vaikka Sanen toimihenkil√∂t toimivat aiemmin vastuualueillaan helmikuusta helmikuuhun, j√§rjest√∂n talousarvio laadittiin kalenterivuodeksi. Toimikauden muutoksen n√§htiinkin yhdenmukaistavan toimintaa, kun valittu hallitus olisi taloudellisessa vastuussa koko toimikautensa ajan.

Samalla muutoksen nähtiin helpottavan Sanen yhteistyötä muiden ainejärjestöjen ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) kanssa, sillä useimpien muiden ainejärjestöjen toimikausi oli jo entuudestaan kalenterivuosi.

JYY esimerkiksi järjestää vuosittain järjestökoulutuksen uusille järjestötoimijoille tammikuussa. Sanelaisten osallistuminen järjestökoulutukseen oli entisen toimikauden vuoksi vaikeaa, sillä koulutukseen hakeutuessaan henkilö ei voinut olla varma, tuleeko helmikuun kokouksessa valituksi tehtävään, johon tammikuun järjestökoulutuksessa kouluttautui.

Lis√§ksi n√§htiin, ett√§ toimikauden muutos mahdollistaa uusien toimijoiden perehdytysjakson marraskuusta vuodenvaihteeseen. Kun henkil√∂ valitaan teht√§viin marraskuussa, h√§n pystyy viel√§ hetken aikaa orientoitumaan teht√§viins√§ ja opettelemaan vastuualuettaan ennen aloittamista.

Toiminut oletetulla tavalla

Toimikauden muutos on toiminut oletetulla tavalla. Uusien toimijoiden perehdytykseen on nyt riittävästi hyvin aikaa, jonka lisäksi iso osa järjestötoimijoistamme päätyi osallistumaan JYYn järjestökoulutukseen tammikuussa.

Etuna on myös, että aloittavien toimijoiden kevätkausi on nyt aiempaa pidempi. Näinpä uusilla toimijoilla on hyvin aikaa järjestää monipuolista toimintaa. Hallitus 2016 toivottaakin kaikki uudet ja vanhat sanelaiset mukaan!

Toimikauden muutosta esitti hallitus 2014-2015 ja s√§√§nt√∂muutoksen saattoi loppuun hallitus 2015. Muutoksen vuoksi hallituksen 2015 toimikausi j√§i hieman alle vuoden mittaiseksi.

Sivun kuvat ¬© Juulia Sallinen

<null>


Vuoden 2016 aktiivit on valittu (22.11.2015)

Sane ry:lle valittiin aktiivit vuodelle 2016 Opinkivellä 18.11. järjestetyssä syyskokouksessa. Valituista aktiiveista löytyy sekä vanhoja että uusia kasvoja.

Sane ry:n aktiivit valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa jo syksyllä, kun Sanen sääntömuutos on astunut voimaan ja yhdistyksen toimikausi on muuttunut kalenterivuodeksi.

Nyt valitut aktiivit aloittavat vastuualueillaan vuodenvaihteen jälkeen. Samoin uusien aktiivien yhteystiedot päivitetään verkkoon vuodenvaihteen jälkeen.

Sane toivottaa uusille aktiiveilleen mukavaa ja aikaansaavaa sanevuotta!

Sanen hallitus 2016:

Varsinaiset jäsenet:
Puheenjohtaja: Marianna Karjalainen
Varapuheenjohtaja: Aleksi Palokangas
Sihteeri: Kiia Hakkala
Rahastonhoitaja: Akseli Kangas
Korkeakoulu- ja sosiaalipoliittinen vastaava: Sara Ruokola
Tapahtumavastaava: Iikka Salmela
Haalarimerkkivastaava: Tiina Viertamo

Varajäsenet:
Anu Sandvik (tiedottaja)
Hilda Lundstedt (liikuntavastaava)

<null>


Sane ry:lle Vuoden opiskelijateko 2015 -kunniakirja (5.11.2015)

Kielten laitos on myöntänyt Sane ry:lle Vuoden opiskelijateko 2015 -kunniakirjan Viestinnän työelämäillan järjestämisestä.

Sane ry:lle on myönnetty Vuoden opiskelijateko 2015 -kunniakirja Viestinnän työelämäilta kielten opiskelijoille -tilaisuuden järjestämisestä. Työelämäillan tarkoituksena oli tarjota tietoa viestintäalasta kielten opiskelijoille suunnattuna. Tilaisuuden järjesti yhteistyössä Sane ry ja Viesti ry, käytännön järjestelyissä tukea tarjosi kielten laitos.

Kunniakirjan myöntämisellä kielten laitos haluaa osoittaa Sanelle arvostuksensa siitä, että Sane havaitsi tarpeen viestinnän työelämätiedolle ja edisti sen saavuttamista tilaisuuden järjestämisen avulla.

Tilaisuuteen osallistui reilu 60 kielten opiskelijaa. Suurin osa osallistujista oli kieliasiantuntijalinjan opiskelijoita mutta lähes kolmasosa myös opettajalinjalta. Pääaineittain osallistujia oli eniten suomen ja englannin kielten oppiaineista. Osallistujia oli myös ranskan, ruotsin ja saksan kielestä sekä muutamasta muusta aineyhdistelmästä.

Vuoden opiskelijateko 2015 -kunniakirjoja myönnettiin laitoksella tänä vuonna myös toinen. Sane ry onnittelee myös Magna Cartaa kunniakirjan saavuttamisesta.

<null>


Muistithan, että Sanella on VeriRyhmä? (29.10.2015)

Sane ry on perustanut Veripalveluun oman VeriRyhmän vuonna 2014. VeriRyhmä-toiminnan takana on auttamisenhalu ja halu madaltaa kynnystä verenluovutukseen. Mukavalla porukalla on mukavampi lähteä luovuttamaan, vai mitä? Ryhmässä ei tarvitse jännittää ja voit tulla mukaan toimintaan milloin tahansa.

Lis√§ksi rekister√∂ityneen√§ VeriRyhm√§n√§ voimme ansaita palkintoja kerrytt√§m√§ll√§ ryhm√§lle luovutuskertoja. Jo ensimm√§isen√§ mukanaolo vuotenamme meille my√∂nnettiin kunniakirja v√§hint√§√§n 10 luovutuksen merkiksi, ja nyt vuonna 2015 tavoitteenamme on ansaita hopeinen kunniakirja (v√§hint√§√§n 20 luovutusta).

T√§ll√§ hetkell√§ Sanen VeriRyhm√§ on VIIDEN (5) luovutuksen p√§√§ss√§ hopeisen kunniakirjan saavuttamisesta! We can do this, yes we can!

Verkkosivuille on nyt lis√§tty oma sivunsa VeriRyhm√§lle. Sivuilla voit muun muassa tutustua lis√§√§ toimintaan ja lukea ohjeet verenluovutukseen.

Tulossa on myös yhteinen luovutuskerta tiistaina 10.11. klo 16-18. Lue lisää tapahtumasivulta.

<null>


Sane sai uudet nettisivut (24.4.2014)

Tervetuloa Sanen upouusille nettisivuille! Monen vuoden sit- ja mutkuilun jälkeen Sanen nettisivutyöryhmä otti itseään niskasta kiinni ja teki Sanelle uudet internetsivut. Sivut ovat vielä osin keskeneräiset, mutta kaikkien sivuilta löytyvien tietojen pitäisi olla ajantasaisia.

Rakenteeseen ja sisältöihin liittyviä kommentteja ja ehdotuksia voi antaa vapaasti internetvastaava Moonalle sähköpostiosoitteella verkkomestari@sanery.org.

Sivut: 1 2 3 4 5