Tiedotteet

Sane on jälleen Osma-mestari! (25.11.2018)

Kuvassa seikkailijat paikallisten polliisivoimien valvonnassa.

Noin viikko sitten tapahtui kaukaisessa Oulun kuningaskunnassa kummia. Kuvankauniin Suma-neidon kimppuun hyökkäsi julma Titivillitrax-lohikäärme, ja valtakunnan kuningatar kutsui apuun fennistiseikkailijoita kaikkialta Suomenniemeltä. Kutsuun vastasivat myös uljaat sanelaiset: kuusi rohkeaa halti[j]aa ja heidän riuska yksisarvisratsunsa lähtivät kamppailemaan Osman herruudesta!

Sanelaiset hyppäsivät perjantaina helsinkiläisten hilpeään bussiin ja matkustivat kohti Pohjolaa. Aloitusluennon ja majapaikkojen etsimisen jälkeen siirryimme viettämään iltaa muiden seikkailijoiden sekä fennistialumnien kanssa.

Seuraavana päivänä koitti suuri seikkailu. Rastiradalla Oulun keskustassa sankarimme esimerkiksi päätyivät miekkataisteluun, sekoittivat taikajuomia, päättelivät saamelaisia taruhahmoja, ratkaisivat arvoituksia sekä esittelivät näyttelijäntaitojaan. Koitoksista selvittyämme oli aika suurten pitojen. Pitojen (lue: sitsien) loppupuolella julistettiin seikkailijajoukkioista suurin. Jo toista kertaa peräjälkeen kävi niin, että Sanen seikkailijat nappasivat (hiuksenhienolla puolen pisteen erolla) pahanhajuisen osmapokaalin plakkariinsa! Voittoa juhlittiin pitkälle yöhön hyvässä hengessä muiden sankareiden kanssa.

Sunnuntai. Aamu koitti, ja kaikki sanelaiset taistelivat tiensä taivaallisen brunssipöydän ääreen. Paluumatkalla nautimme helsinkiläisten ystäviemme järjestämästä bussiohjelmasta toivoen, että matka jatkuis jatkuis vaan. Mutta kuten niin usein, joskus on jokaisen matkan päätyttävä. Voitokkaiden seikkailijoiden joukkomme erkani tahoilleen Jyväskylän iltaan silmät kiiluen jo kohti kevään Osma-kamppailuja Helsingissä. Hattutemppua kohti!

Muistiinmerkinnyt: ajoneuvon halti[j]a Aleksi

<null>


Sanen aktiivit vuodelle 2019 valittu (6.11.2018)

Sanen aktiivit vuodelle 2019 valittiin tänään syyskokouksessa. Kokoonpano näyttää seuraavalta:

Hallitus

Marjaana Kujamäki, puheenjohtaja
Veera Männistö, varapuheenjohtaja ja Lingviestit-vastaava
Aleksi Mäkelä, sihteeri ja tiedottaja
Tuomo Niiranen, rahastonhoitaja ja kansainvälisyysvastaava
Pinja Uusitalo, korkeakoulu- ja sosiaalipoliittinen vastaava, ympäristö- ja kehy-vastaava sekä Jano-vastaava
Peppi Kajoluoto, haalarimerkkivastaava
Ville Kuusisto, tapahtumavastaava ja liikuntavastaava
Veera Niutanen, fuksivastaava

Sektorit

Tapahtumavastaava: Salla Reijonen
Haalarimerkkivastaavat: Siiri Hynönen ja Minna Hautaniemi
Korkeakoulu- ja sosiaalipoliittinen vastaava: Karoliina Takkinen
Liikuntavastaavat: Salla Reijonen ja Anna Jäätteenmäki
InSanen päätoimittajat: Heta Aho ja Anni Mäkelä
Yritysyhteistyövastaavat: Veera Niutanen ja Viola Aaltonen
Emännät: Viola Aaltonen ja Tuomo Niiranen
Isännät: Viola Aaltonen, Tuomo Niiranen ja Ville Kuusisto
Työelämä- ja alumnivastaavat: Salla Saari ja Peppi Kajoluoto

Osma-edustajiksi valittiin Ville Kuusisto ja Aleksi Mäkelä.

<null>


Sane Seitsemän meren Osmassa (4.4.2018)

Kopulalaisten järjestämä Seitsemän meren Osma Tampereella kutsui sanelaisia saapumaan paikalle. Perjantaina alkuiltapäivästä M/S Sanen miehistö matkustajineen sulloutui kulkuneuvoon, ja toivoi myötätuulen olevan kohtuullinen, jotta ehdittäisiin ajoissa perjantai-iltapäivän perinteisille Osma-luennoille. Luennot olivat sanelaisten mieleen, ja siitä kurssi otettiin kohti omia majoituspaikkoja. Iltaa vietettiin rennoissa merkeissä Messukylän työväentalolla, jonne kopulaiset olivat tilanneet maittavat ja runsaat eväät pizzoineen ja mustamakkaroineen. Pientä kilpailuhenkeä esiintyi jo, kun sanelaiset ja kantalaiset kisasivat siitä, kumpi rakentaa korkeamman tornin (majakan) nauttimistaan matkajuomista.

Lauantaiaamu valkeni hieman harmaana, mutta M/S Sane oli valmis päivän rastirataan hyvän lounaan jälkeen. Alun pienen reitiltä harhautumisen jälkeen alus miehistöineen ja matkustajineen kulki myötätuuleen. Välillä rantauduttiin ratkomaan kinkkisiä tehtäviä; oli solmujen tekoa, tiedonhaluisia merirosvoja sekä haaksirikkoutuneita, jotka piti auttaa pois autiolta saarelta. M/S Sanen rantautuminen onnistui seremonioineen joka kerta hyvin, mitä nyt matkustajat Jack ja Rose joutuivat aina veden varaan, ja lopunhan te tiedättekin siitä tarinasta.

Mukavan rastiratap√§iv√§n kruunasivat sitsit samaisessa Messukyl√§n ty√∂v√§entalossa. Paikalle oli saapunut monenlaista meren ja veden asukkia, aina suohirvi√∂st√§ l√§htien. Kun jonkin aikaa oli sitsattu, koitti p√§iv√§n voittajan julistus. Sane ei kuullut nime√§√§n, kun julistettiin sijat kolme ja kaksi. Sen sijaan voittajan nimen kuuleminen aiheutti mahtavat riemunkiljahdukset ja voitontanssit, kun Sane pitk√§n tauon j√§lkeen vei Osma-mestaruuden! Loppuilta ja -y√∂ kuluivatkin riehakkaissa mestaruustunnelmissa fiilistellen er√§st√§ laulua, joka kertoo pojasta, joka on tullut kotiin…

Sunnuntaiaamuna kaikki sanelaiset heräsivät hymy huulilla ja raahasivat itsensä brunssille. Brunssilla kuului jo hieman väsyneitä naurunpyrähdyksiä, mutta ne kuuluvat asiaan. Maha täynnä ja ilo rinnassa oli hyvä aloittaa paluumatka kohti kotia.

Anna Jäätteenmäki

<null>


Sane talvipäivillä (17.3.2018)

Kuva: Henny Kotiniemi

SOOLin opeopiskelijoille suunnattu viikonloppurieha Talvipäivät järjestettiin tänä vuonna Tampereella Suomen suurimman leirikoulun muodossa. Leirille lähti myös suuri joukko sanelaisia; Jano ry:n osallistujalistalla ehdoton enemmistö oli tänä vuonna äikänopeja!

Leirikoulussa ohjelmaa riitti. Heti saavuttuaan sanelaiset raahasivat kantamuksensa mahtavan, mutta tuskallisen korkean Lyseon lukion eli Rellun viidenteen kerrokseen. Tästä suorituksesta selvittyämme lähdimme seikkailemaan ruuan perässä Tampereen joukkoliikenteen turvin. Onneksi sanelaisilla tuntuu olevan asiantuntemusta vaikka mistä, ja joukostamme löytyi Tampereen bussiverkoston taitajia Рsamalla vaivalla ohjasimme myös joukon liikuntalaisia perille. Illalla tapahtumat olivat ottaa ikävän käänteen, kun Kalevauva.fi-yhtyeen keikalle vievä jono ehti kasvaa niin pitkäksi, etteivät sanelaiset enää kestäneet kylmää ja odottamista. Niinpä keikka jäi välistä, mutta ei hätää! Kiiruhdimmekin suoraan jatkopaikalle, pääsimme nopeasti sisään ja vältimme yöllisen ruuhkan. Hesburgerin antimista täyttyneet ja syväjäästä sulaneet sanelaiset kävivätkin unille makuupusseihinsa ja retkipatjoillensa voittajina.

Lauantaina päivällä talviriehassa kylmyys jatkui, mutta Sane ei taipunut. Siinä missä osa porukasta jäi kiertämään paikallisten rasteja, osa pisti tanssibileet pystyyn. Ei mennytkään kauaa, ennen kuin tanssilattia täyttyi ja sanelaiset palkittiin ohikulkijan toimesta haalarimerkeillä tunnelman nostattamisen ansiosta. Samalla reissulla ehdimme myös kannustaa Jano ry:n pronssille silitysrautacurlingissa. Siispä jälleen, win-win! Loputtomiin kylmää ei kestä kuitenkaan edes Sane, joten poistuimme ruokailun kautta koululle jo suhteellisen varhain. Pidot silti vain paranivat, ja illalla osa lähti innoissaan katsomaan Gaselleja, Pete Parkkosta sekä muita esiintyjiä iltajuhlaan ja osa jäi koululle seikkailemaan. Illan aikana ehdimme muun muassa selvitellä rikkoutuneen lasioven mysteeriä, lainata sokeria naapuriluokasta sekä keskustella yhteiskunnasta ja
kandiaiheista. Kaikki onnistuneen leirikoulun ainekset siis kasassa!

Sunnuntaina Janon paluubussissa huomattiin, että yksi jos toinenkin sanelainen on todella antanut leirikoululle kaikkensa. Ilmassa oli asiaankuuluvaa väsymystä, mutta myös onnellisuutta. Ensi kerran talvipäiviä vietetäänkin Raumalla Рsilloin tähtäimessä on toki se kirkkain silitysrautacurlingmitali.

Kiia Hakkala

<null>


Osma oli, Osma meni (28.11.2017)

Yksi viikonloppu, kuusi ainejärjestöä, yli 140 fennistiä, Jyväskylä = Pikku Osmanen!

Tänä syksynä oli muutaman vuoden tauon jälkeen Sanen vuoro isännöidä Osmaa eli viikonlopputapahtumaa, joka kerää Suomen fennistiopiskelijat yhteen. Koko syksy painettiin täysillä, ja niin syntyi Pikku Osmanen, jossa fennistit saivat hupsutella lapsenomaisesti Jyväskylässä.

Viikonloppuun kuului luentoja, illanviettoa Opinkivellä, rastirata, sitsit ja brunssi. Melkoista meininkiä siis riitti koko viikonlopuksi, ja voipi olla, että teletappipukuiset fennistit tai Kirkkopuiston Pontso saivat monet ihmettelemään yliopistolaisten touhuja.

Sane kiittää kaikkia Osmasta sekä onnittelee Siulaa, joka vei rastiradan kuninkuuden tänä syksynä. Nähdään ensi vuonna Tampereella ja Oulussa!

<null>

Sivut: 1 2 3 4 5