Sanen haalarimerkkikilpailu käynnistyi

Oletko aina haaveillut maailman upeimmasta haalarimerkistä, mutta sellaista ei ole vielä olemassa? Kohta unelmasi voivat toteutua, sillä Sane käynnisti haalarimerkkikilpailun. Nyt kaikilla sanelaisilla on mahdollisuus suunnitella Sanen näköisiä merkkejä. Kaiva siis esimerkiksi hauskimmat kielivitsit pöytälaatikostasi, ja suunnittele niiden ympärille hieno haalarimerkki.

Kilpailuaika on 5.10.–31.10.2016. Kilpailun jälkeen sanelaiset saavat äänestää tuotantoon tulevan merkin. Jos usea merkki saa suuren äänivyöryn, tuotantoon voi tulla montakin merkkiä. Kilpailuun voit osallistua lähettämällä merkkiehdotuksesi jpg- tai png-tiedostona osoitteeseen merkit@sanery.org.

Julkaisemme merkkikilpailun satoa syksyn InSanessa, joten kilpailuun osallistuessasi annat luvan käyttää merkkiehdotustasi myös ainejärjestölehdessämme.

Muutamia suunnitteluvinkkejä merkkien luonnosteluun:

  • Merkissä olevan tekstin kannattaa olla tarpeeksi suurta, vähintään 5–6 mm:n korkuista.
  • Fontin kannattaa olla mahdollisimman selkeätyylinen.
  • Mitä yksinkertaisempi merkki, sitä näyttävämpi se on. Vältä siis pieniä yksityiskohtia.
  • Merkki voi olla myös käsin luonnosteltu.
  • Jos merkkiin tulee valokuva, toivoisimme sen olevan resoluutioltaan 300 dpi.
  • Muistathan merkkiä suunnitellessasi myös tekijänoikeudet, eli ethän käytä merkissä kuvaa, johon sinulla ei ole tekijänoikeuksia.

Lisää suunnitteluvinkkejä ja -inspiraatiota voit saada esimerkiksi osoitteista www.merkillinen.fi ja http://sanery.org/haalarimerkit/.

Nyt ei kun siis Photari laulamaan ja kynät sauhuamaan!