Fanittavat fuksit vannoivat valansa

Sanen fuksiaiset järjestettiin toissapäivänä teemalla ”Fanitus.” Lähes kaikki Sanen vuoden 2016 fuksit osallistuivat fuksiaisiin.

Fuksit 2016 Fennicumilla

Fuksit 2016 Fennicumilla

Fanitus-teeman mukaisissa asuissa tuli ilmi erityisesti eri jääkiekkojoukkueiden kannattajat ja eri bändien/musagenrejen fanit, mutta myös piirroselokuvien hahmoja ja Harry Potter -faneja oli saapunut paikalle. Parhaan asun palkinnon sai ihana, vihreä Nuuskamuikkunen.

Fuksit selvittivät viisi erilaista rastia

Fuksit liikkuivat fuksiaisten ajan neljän tai viiden hengen ryhmissä ja suorittivat viisi erilaista rastia.

Ensimmäisellä rastilla arvuuteltiin murteita. Rastilla oli esillä kymmenen sanaa eri murteilla ja fuksien tehtävänä oli keksiä, mitä sana voisi tarkoittaa yleiskielellä. Tämän lisäksi sanat piti vielä sijoittaa kartalle johonkin murrealueeseen.

Toisella rastilla piti puolestaan tunnistaa Jyväskylän alueiden nimiä kuvien perusteella. Fuksitiimin tuli päätellä, että esimerkiksi Anne Mattila viljapellon keskellä on Mattilanpelto, kerrossängyn yläpedille sijoitettu kaupunkimaisema on yläkaupunki ja niin edelleen.

Kolmantena rastina oli fuksikaraoke, jolla fuksit pääsivät esittämään raadin valitsemalta biisilistalta yhden kappaleen.

Neljäs rasti sijaitsi Kirkkopuistossa, jossa fuksien tuli seistä pyyhkeen päällä shottilasit käsissään ja kääntää pyyhe ympäri läikyttämättä juomia tai koskematta maahan.

Viidennellä rastilla fuksit puolestaan askartelivat tupsut, jotka he saavat ripustaa haalareihinsa.

Onnistunut ilta

Yleisesti ottaen fukseilta saatiin positiivista palautetta ja heillä oli ollut hauska ilta. Onnistuneena voidaan pitää erilaisia rastitehtäviä, sillä jotkut pitivät ulkorastilla temppuilusta ja toiset taas kuvien sekä murresanojen arvuuttelusta. Lisäksi fuksivala jäi monilla mieleen.

Myös fuksiaiset järjestänyt toinen vuosikurssi piti iltaa onnistuneena:

– Olimme erittäin tyytyväisiä järjestelyihin ja meillä oli todella hauska ja ikimuistoinen ilta, toinen vuosikurssi kommentoi.