Mistäs tiesit tänne tulla -juttusarja alkaa verkkosivuilla

Sane alkaa tänään vapuPolkulogonpäivän kunniaksi julkaista verkkosivuilla Mistäs tiesit tänne tulla -juttusarjaa. Sarjassa pääset lukemaan sanelaisten erilaisista reiteistä Jyväskylän yliopiston suomen kielen oppiaineeseen.

Idea juttusarjan keräämiseen saatiin muilta ainejärjestöiltä, sillä useat järjestöt tarjoavat luettavaksi jo heillä opiskelevien opiskelijoiden tarinoita opintopoluistaan.

Opiskelijatarinat on kerännyt Juulia Sallinen. Ideaan hän halusi tarttua, jotta saataville saataisiin enemmän kokemuspohjaista tietoa:

– Tartuin tähän ideaan, koska muistan vieläkin tarkasti, kuinka omassa hakuvaiheessani halusin lukea muiden kokemuksia suomen kielen opinnoista. Tuolloin ei ollut löydettävissä kovinkaan paljoa kokemuspohjaista tietoa, joten on mukavaa, jos tällä juttusarjalla pystymme tarjoamaan enemmän tietoa alalle hakeutuville, Juulia kuvailee.

Juttusarjasta voi olla hyötyä myös jo alalla opiskeleville. Lukija esimerkiksi saa selville, minkälaisista töistä muut tulevaisuuden suomen kielen ammattilaiset haaveilevat ja millaisia unelmia kohti he ponnistavat.

– Toivon, että opiskelukokemusten jakaminen inspiroi myös jo alalla opiskelevia esimerkiksi sivuainevalinnoissa ja työelämän suunnitelmissa, Juulia kiteyttää.

Juttusarja kerättiin alun perin InSane-ainejärjestölehteä silmällä pitäen, mutta tilan rajoitteiden vuoksi ainoastaan sarjan ensimmäinen kirjoitus ilmestyi InSanen numerossa 1/16. Loput tarinat julkaistaan verkossa jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä niin kauan kuin tarinoita riittää. Tämä mahdollistaa paitsi tarinoiden julkaisemisen helposti mahdollisten hakijoiden saataville, myös sen, että uusia tarinoita voidaan lisätä myöhemminkin, mikäli innokkaita kirjoittajia löytyy.

Ainakin yksi asia on varma jo nyt: polkuja oppiaineeseen on niin monia kuin on opiskelijoitakin.

Tutustu tarinoihin Mistäs tiesit tänne tulla -sivulla.