Toimikausi nyt kalenterivuosi – vuoden 2016 toiminta pääsemässä jo hyvään vauhtiin

Sanen toimikausi on vuonna 2016 ensimmäistä kertaa kalenterivuoden mittainen. Aiemmin Sanen hallitus ja toimihenkilöt valittiin helmikuun kokouksessa vuodeksi eteenpäin. Vanhojen sääntöjen mukaan uudet toimijat oltaisiin valittu siis vasta näinä hetkinä.

Hallitus 2016

Sanen hallitus 2016: Aleksi Palokangas, Iikka Salmela, Akseli Kangas, Kiia Hakkala, Sara Ruokola, Marianna Karjalainen, Tiina Viertamo, Hilda Lundstedt ja Anu Sandvik

Sanen toimihenkilöt valittiin aiemmin vuodeksi eteenpäin helmikuussa. Valitut henkilöt aloittivat vastuualueillaan välittömästi. Vuoden 2016 toimijat valittiin puolestaan uusien sääntöjen mukaisesti jo marraskuussa, ja he aloittivat vastuualueillaan vuodenvaihteessa.

Toimikauden muutoksen taustalla yhdenmukaistus ja käytännöllisyys

Toimikauden muutoksen taustalla on useita syitä. Vaikka Sanen toimihenkilöt toimivat aiemmin vastuualueillaan helmikuusta helmikuuhun, järjestön talousarvio laadittiin kalenterivuodeksi. Toimikauden muutoksen nähtiinkin yhdenmukaistavan toimintaa, kun valittu hallitus olisi taloudellisessa vastuussa koko toimikautensa ajan.

Samalla muutoksen nähtiin helpottavan Sanen yhteistyötä muiden ainejärjestöjen ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) kanssa, sillä useimpien muiden ainejärjestöjen toimikausi oli jo entuudestaan kalenterivuosi.

JYY esimerkiksi järjestää vuosittain järjestökoulutuksen uusille järjestötoimijoille tammikuussa. Sanelaisten osallistuminen järjestökoulutukseen oli entisen toimikauden vuoksi vaikeaa, sillä koulutukseen hakeutuessaan henkilö ei voinut olla varma, tuleeko helmikuun kokouksessa valituksi tehtävään, johon tammikuun järjestökoulutuksessa kouluttautui.

Lisäksi nähtiin, että toimikauden muutos mahdollistaa uusien toimijoiden perehdytysjakson marraskuusta vuodenvaihteeseen. Kun henkilö valitaan tehtäviin marraskuussa, hän pystyy vielä hetken aikaa orientoitumaan tehtäviinsä ja opettelemaan vastuualuettaan ennen aloittamista.

Toiminut oletetulla tavalla

Toimikauden muutos on toiminut oletetulla tavalla. Uusien toimijoiden perehdytykseen on nyt riittävästi hyvin aikaa, jonka lisäksi iso osa järjestötoimijoistamme päätyi osallistumaan JYYn järjestökoulutukseen tammikuussa.

Etuna on myös, että aloittavien toimijoiden kevätkausi on nyt aiempaa pidempi. Näinpä uusilla toimijoilla on hyvin aikaa järjestää monipuolista toimintaa. Hallitus 2016 toivottaakin kaikki uudet ja vanhat sanelaiset mukaan!

Toimikauden muutosta esitti hallitus 2014-2015 ja sääntömuutoksen saattoi loppuun hallitus 2015. Muutoksen vuoksi hallituksen 2015 toimikausi jäi hieman alle vuoden mittaiseksi.

Sivun kuvat © Juulia Sallinen