Sanen Instagramin pelisäännöt

Sanen Instagramin tunnukset ovat julkiset kaikille sanelaisille. Päivityksiä toivotaan kaikilta Sanen piirissä toimivilta henkilöiltä kaikista Sanen tapahtumista ja kaikkialta, missä Sane säheltää.

Jos et tiedä Sanen Instan tunnuksia, kysy ne tutulta sanelaiselta tai joltain aktiivilta.

Sanen Instagram on rento kuvienjakokanava, jota kaikki sanelaiset saavat päivittää. Alle on koottu Instagramin pelisäännöt.

 • MITÄ PÄIVITETÄÄN? Instassa jaetaan kuvia Sanen tapahtumista, kokouksista ja hieman sanenulkoisesti myös esimerkiksi vuosikurssien keskinäisistä rennoista illanvietoista.
 • TAPAHTUMAT Olennaista tapahtumien kuvissa on näyttää sinisiä haalareita ja iloista tunnelmaa: ei esimerkiksi yksittäisen sanelaisen kännäämistä.
 • MUUT KUIN SANEN TAPAHTUMAT 
  • 1. Jos Sane osallistuu suurella volyymilla tapahtumaan, joka ei ole Sanen järjestämä: Sanen Instagram-tilillä voidaan julkaista kuva tai pari, joissa hashtagein ilmaistaan tapahtuman nimi (esim. #kauppakadunappro, #poikkitieteelliset #haalaribileet, #poikkarit).
  • 2. Jos ryhmä sanelaisia bilettää tapahtumassa, joka ei ole kytköksissä Saneen millään tavalla: ensisijaisesti neuvotaan käyttämään omia, henkilökohtaisia Instagram-tilejä. Sanen tägääminen mukaan nimellä @sanejkl on tietenkin sallittua ja jopa suotavaa ihan kaikenlaisiin kuviin: järjestölle voi puhua mitä tahansa, mutta järjestönä täytyy vähän miettiä.
 • HASHTAGIT Sane kannustaa käyttämään häsää #sane. Hyviä tietoja ovat myös tapahtuma- ja paikkatiedot, esim. #fennicum, #merkkimyynti, #kokous, #piknik, #fuksit2010, #edunvalvontaonkivaa, #jyyvappu jne.
 • MITÄ PITÄÄ OTTAA HUOMIOON? Muista, että kaikki kuvat luovat Sanesta mielikuvaa järjestönä. Kuvateksteissä ja kommenteissa ei sanena kiroilla, eikä alkoholin nauttiminen saa olla kuvien itsetarkoitus, vaikkei oluttuoppeja tarvitse sensuroida pöydältä. Erityisesti aktiivien tulee huomioida, että vapaa-aika ja edunvalvonta ovat Sanen toiminnassa yhtä tärkeitä puolia, joten kummankin puolen olisi tultava myös julkaisukanavissamme esiin yhtä suuresti.
 • KUVIEN OIKEUDET Lisää Instaan vain sellaisia kuvia, joiden julkaisuun sinulla on oikeudet. Huomaa myös, että julkaisemalla kuvan annat samalla Sanelle luvan käyttää kuvaa esimerkiksi InSanen sivuilla.
 • MUITA YLEISIÄ KÄYTÄNTÖJÄ Sane ei tykkää omista julkaisuistaan: jos siis tykkäät Sanen omasta julkaisusta, varmista, että teet sen itsenäsi etkä sanena. Omana itsenään tykkääminen ja kommentoiminen on tietysti paitsi suotavaa, myös toivottavaa, sillä kaikki reagointi parantaa julkaisujen näkyvyyttä. Sane voi myös tykätä Instagramissa kivoista muiden julkaisemista kuvista, joihin on tägätty @sanejkl.
 • TIIVISTETYSTI Käytä ahkerasti ja käyttäydy fiksusti.