Kattojärjestöt ja sidosryhmät

YK

Vuonna 1997 perustettuun YK:hon eli Yhdistyneisiin Kieltenlukijoihin kuuluvat kaikki Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen oppiaineiden ainejärjestöt. Kukin järjestö valitsee itselleen yhden tai useamman YK-vastaavan, joka osallistuu kuukausittaisiin kokouksiin ja kertoo kuulumiset omalle ainejärjestölleen.

Vuosittain YK järjestää esimerkiksi fuksiaisten jatkobileet sekä Euroviisut, joissa eri kielet ottavat mittaa toisistaan. Tarvittaessa YK kokoaa voimansa myös vakavampien asioiden hoitoa varten. YK rahoittaa toimintaansa tapahtumista kertyneillä varoilla – jäsenmaksua YK ei kerää.

Kaikille kieltenlukijoille on suunnattu sähköpostituslista yk(a)lists.jyu.fi.
YK Facebookissa

Osma

Osma ry on valtakunnallinen, kaikkien suomen kielen opiskelijoiden kattojärjestö. Sanen lisäksi siihen kuuluvat Kanta ry Turusta, Kopula ry Tampereelta, Siula ry Helsingistä, Suma ry Oulusta sekä Täky ry Joensuusta.

Osman toiminta on tarkoitettu kaikille suomen kielen opiskelijoille. Osma kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, ja kokoontumiset järjestetään vuorotellen kunkin jäsenjärjestön kotikaupungissa. Virallisuus ei tätä rekisteröityä yhdistystä liiaksi paina, vaan kokoukset lohkaisevat tapaamisviikonlopuista vain pienen palan: muuten keskitytään mukavaan yhdessäoloon ja hauskanpitoon.

Osman verkkosivut
Osma Facebookissa

JYY

Kaikki sanelaiset kuuluvat Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaan eli JYYhyn, joka on Sanen tärkeä yhteistyökumppani. JYY tukee Sanen toimintaa vuosittain yleisavustuksella ja järjestää esimerkiksi järjestökoulutuksia ja -tapaamisia, joihin Sane osallistuu.

Sanen sektorivastaavat seuraavat ylioppilaskunnan toimintaa eri valiokunnissa ja tiedottavat niiden ajankohtaisista asioista jäsenille.

JYYn verkkosivut
JYY Facebookissa
JYY Twitterissä

Suomen kielen oppiaine

Sane on yhteydessä suomen kielen oppiaineen edustajiin säännöllisesti. Kerran lukukaudessa pyritään järjestämään kokous, johon myös oppiaineen pääedustaja osallistuu. Vuosittain järjestetään opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen kokous, joissa keskustellaan opetuksesta ja siitä tulleesta palautteesta.