Tutorit 2017

Tutor [tu:tor] : uutta opiskelijaa tämän opinnoissa ohjaava vanhempi opiskelija.”
– Gummeruksen Uusi suomen kielen sanakirja.

Tutorointi on monelle uudelle opiskelijalle yksi tärkeimmistä turvaverkoista opiskelijaelämän alussa. Tutorit ovat uusia opiskelijoita varten, ja heidän tavoitteenaan on pehmittää uusien opiskelijoiden laskua yliopistomaailmaan. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat yliopistoon ja sen käytäntöihin sekä auttavat heitä löytämään paikkansa myös yliopiston ulkopuolelta.

Suomen kielellä on kaksi omaa tutoria, joiden puoleen voit kääntyä tilanteessa kuin tilanteessa. Toinen tutoreista on monialaisten kieliasiantuntijoiden tutor ja toinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien tutor. He osaavat todennäköisesti vastata mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, ja jos eivät, osaavat ohjata sinut tietävän tahon luokse. Tutorit ovat käyneet läpi saman elämänvaiheen – ja siihen kuuluivat samat muutokset kuin sinä, uusi opiskelija, tulet käymään. Tutorien vertaistuki ja tietämys kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää.

Alta löydät tulevien tutoreidesi lyhyet esittelyt sekä heidän yhteystietonsa. Ota rohkeasti yhteyttä heihin missä tahansa asiassa!

Ella Jokela

ella.r.k.jokela(a)student.jyu.fi

Moikka! 
Mun nimi on Ella ja opiskelen kolmatta vuotta suomen kieltä opelinjalla. Harrastan teatteria ja partiota, syön suklaata ja kasvisruokaa ja rakastan illanistujaisia kaveriporukalla. Tykkään hengailla luonnossa, kokkailla joskus ja haaveilla paljon kaikesta. Disney-prinsessoista muistutan eniten Frozenin Annaa, ja Tylypahkassa kuuluisin Puuskupuhin tupaan. Aion pelastaa tän maapallon tai vähintäänkin olla mukana projektissa! Mun mielestä fiiliskierroksella pitää ehdottomasti aina olla joku teema. Unelmoin laskuvarjohypystä ja lastenkodin perustamisesta Intiaan. Ja paras jätskimaku on vanhanajan vanilja. Siitä en keskustele!

Tiina Viertamo

tiina.s.m.viertamo(a)student.jyu.fi

Moikka! Mä oon Tiina ja opiskelen suomen kieltä opelinjalla kolmatta vuotta. Mun intohimoihin kuuluu leipominen, kaikenlainen musisointi ja höösääminen. Höösäämisellä tarkoitan nyt sitä, että rakastan siivota, häärätä ja emännöidä vieraita. Tän takia mun ovet ovat aina avoinna kahvivieraille, jotta saan syyn leipasta ja pistää kotia nättiin kuntoon. Vastapainoksi kaikelle höösäämiselle tykkään matkustella Euroopassa ja samoilla luonnossa. Minut voi myös löytää usein kameran takaa, sillä muistojen ikuistaminen on myös yksi mun lempparipuuhista! Kirjamakuni koostuu dekkareista ja entisajan yltiökliseisistä tyttökirjoista.