Tutorit 2018

Tutor [tu:tor] : uutta opiskelijaa tämän opinnoissa ohjaava vanhempi opiskelija.”
– Gummeruksen Uusi suomen kielen sanakirja.

Tutorointi on monelle uudelle opiskelijalle yksi tärkeimmistä turvaverkoista opiskelijaelämän alussa. Tutorit ovat uusia opiskelijoita varten, ja heidän tavoitteenaan on pehmittää uusien opiskelijoiden laskua yliopistomaailmaan. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat yliopistoon ja sen käytäntöihin sekä auttavat heitä löytämään paikkansa myös yliopiston ulkopuolelta.

Suomen kielellä on kolme omaa tutoria, joiden puoleen voit kääntyä tilanteessa kuin tilanteessa. Yksi tutoreista on monialaisten kieliasiantuntijoiden tutor ja kaksi muuta äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien tutoreita. He osaavat todennäköisesti vastata mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, ja jos eivät, osaavat ohjata sinut tietävän tahon luokse. Tutorit ovat käyneet läpi saman elämänvaiheen – ja siihen kuuluivat samat muutokset kuin sinä, uusi opiskelija, tulet käymään. Tutorien vertaistuki ja tietämys kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää.

Alta löydät tulevien tutoreidesi lyhyet esittelyt sekä heidän yhteystietonsa. Ota rohkeasti yhteyttä heihin missä tahansa asiassa!

Sara Mallat 

sara.c.mallat(a)student.jyu.fi

Moikka!

Oon Sara ja toisen vuoden suomen kielen asiantuntijaopiskelija. Innostun lähes kaikesta, joten musisoin, maalaan ja kirjoitan aina kun ehdin. Mut yleensä tavottaakin parhaiten antikvariaatista, kahvilasta tai töistä. En usein sano ei kahville tai hengailulle. Tykkään kohdata uusia ihmisiä, joten olen paljon menossa ja meiningissä mukana. Matkustaminen on myös mun juttu – reissaan vaikka suomen sisällä jos en ulkomaille pääse. Ja extempore ideoiden kehittämisessä oon aika vahvoilla, jos pitäisi omata joku super talentti.

Lotta Pekkala

lotta.j.pekkala(a)student.jyu.fi

Moikka!

Oon Lotta, toisen vuoden äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajaopiskelija. Miut tunnetaan muun muassa vannoutuneena Disney-fanina, horoskooppien aktiivisena analysoijana sekä Mauri Kunnaksen lastenkirjojen keräilijänä. Lisäksi oon tosi kiinnostunut eri kulttuureista sekä maailman näkemisestä, ja matkustankin aina kun vaan opiskelijabudjetiltani saan luvan. Kulutan aikaani talvisin lumilautailemalla, kesäisin kirja kainalossa aurinkoa ottamalla ja ympäri vuoden niitä tulevia reissuja suunnittelemalla. Miun lempipaikkoja maailmassa ovat Suomalainen kirjakauppa ja lentokentät – voisin viettää (ja toisessa usein vietänkin) niissä useita tunteja.

Veera Niutanen

veera.e.niutanen(a)student.jyu.fi

Hellurei!

Mä oon Veera, ja astun syksyllä toisen vuoden äikänopeopintojen pariin. Kotonani luuraa partacollie Pilke, jonka kanssa on tullut kierreltyä ja kaarreltua pitkin poikin Jyväskylää. Tykkään muutenkin etsiskellä uusia, kivoja paikkoja, kuten esimerkiksi ihania kahviloita tai uusia lenkkipolkuja. Teekupin äärellä lukeminen tai höpöttäminen kuuluvat lempijuttuihini! Mut on helppo tunnistaa ikiviluisuudesta, pirteästä naurusta ja peikkotukasta. Lisäksi innostun helposti, joten mut on helppo vetää mukaan juttuun kuin juttuun – paitsi, jos ne sisältävät korkeita paikkoja.