Sanen tapahtumavuosi

Tällä sivulla on yleistietoa Sanen tapahtumista sekä opiskelijatapahtumista Jyväskylässä. Tapahtumat on järjestetty vuoden kulun mukaan. 

Kaikki jäsenet saavat myös vapaasti ehdottaa uusia tapahtumia – Sane on aina avoin uusille tapahtumaideoille! Jos sinulla on tapahtumaidea, ota yhteyttä esimerkiksi tapahtumavastaaviin: tapahtumat(a)sanery.org.

Lukuvuoden alussa

Lukuvuoden avajaismessut ovat ensimmäisiä tapahtumia aivan lukuvuoden alussa. Messuilla on mahdollisuus tutustua muihin opiskelijoihin sekä ylioppilaskunnan, yliopiston ja Jyväskylän alueen toimintoihin. Ainejärjestöt myyvät messuilla haalarimerkkejä, joita voit ostaa tulevan vuoden rientoja varten.

Fuksiaiset Lukuvuoden alussa toinen vuosikurssi järjestää ensimmäiselle vuosikurssille fuksiaiset. Fuksiaiset tutustuttavat uudet opiskelijat Saneen ja johdattavat vanhat sanelaiset uuteen lukuvuoteen. Tarkoituksena on tutustua sekä omaan vuosikurssiin että kaupunkiin hauskojen rastitehtävien ja kaupunkisuunnistuksen avulla.

Lisäksi Sane esittäytyy fukseille parhaaksi katsomallaan tavalla muuallakin kuin fuksiaisissa.


Syksyllä

Kauppakadun Appro Massiivinen, Jyväskylän Kauppakadulla vuosittain järjestettävä opiskelijatapahtuma. Tapahtumassa osallistujan tehtävänä on kerätä osallistumispassiinsa tietyssä aikarajassa tarpeeksi monta suoritusmerkintää suorituspaikoissa. Suorituspaikat ovat kaupungissa sijaitsevia ravintoloita, ja suoritusmerkinnän saa passiinsa ravintolassa juotua juomaa vastaan. Ilta päättyy loppubileisiin, joiden yhteydestä opiskelija saa suoritustaan vastaavan haalarimerkin. Suoritukset on tarkoitus tehdä järjestyksessä: ensin suoritetaan helpoiten saavutettavissa oleva Approbatur, jonka jälkeen suoritusarvosana (ja siihen vaadittavien suoritusmerkintöjen määrä) kasvaa koko ajan. Sane on perinteisesti ostanut liput fukseille, jotka ilmaisevat kiinnostuksensa tapahtumaan.

Boolibileet Sane tekee boolin omalla boolireseptillään ja bilettää.

Pyöräretki Pandalle Vaajakoskella on Pandan tehtaanmyymälä, jonne Sane perinteisesti pyöräilee syksyisin. Perillä ostamme paljon karkkia. Jyväskylästä pyöräilymatkaa Pandalle on noin 8 kilometriä.

Syksyn Osma Osman jäsenjärjestöt järjestävät kaikille suomen kielen opiskelijoille suunnatun tapahtumaviikonlopun. Osmassa on hieman virallisehkoa kokous- ja luento-ohjelmaa, mutta etupäässä vapaamuotoista ohjelmaa. Osma-viikonloppuihin kuuluvat lähes poikkeuksetta saunaillat ja sitsit sekä legendaarinen Osma-turnaus, jossa järjestöt ottavat toisistaan mittaa.

Sanen pikkujoulut Ennen joulua fuksit saavat kunnian järjestää Sanen pikkujoulut. Fuksien tulee keksiä pikkujouluille teema ja hoitaa tarjoilut.

Syyskokous järjestetään marraskuussa. Syyskokouksessa vaihdetaan Sanen vastuuhenkilöt. Tällöin myös uudet fuksit voivat hakea mukaan Sanen aktiiveiksi – eli järjestämään järjestötoimintaa ja tekemään meidän näköistä järjestöä! Lisäksi kokouksessa valitaan toiminnantarkastajat ja vahvistetaan yhdistyksen toiminnalliset ja taloudelliset yleislinjat seuraavalle vuodelle.


Keväällä

Kevään Osma ks. syksyn Osman kuvaus

Kevätkokous järjestetään maalis-huhtikuussa. Kokouksessa esitetään edellisen vuoden toimintakertomus, vahvistetaan tilinpäätös sekä päätetään edellisen vuoden hallituksen vastuuvapauden myöntämisestä.

Vappu Keväisin Sane osallistuu omalla panoksellaan vapun juhlintaan. Perinteisesti Sanen vappuun on kuulunut ainakin saunominen, grillaaminen, Kirkkopuisto, kotibileet ja brunssi.

YK:n Euroviisut Euroviisut on vuosittain Jyväskylän yliopiston kieltenlukijoiden järjestämä musiikkitapahtuma, johon jokaiselta kielten ainejärjestöltä toivotaan kilpailemaan yksi joukkue. Edellisen vuoden voittaja järjestää Euroviisut. Kilpailulla on teema, ja kaikkien esitysten on liityttävä teemaan. Kilpailussa yleensä arvostetaan sitä, mikäli ainejärjestö on pukeutunut teeman mukaisesti ja esittää kappaleensa edustamallaan kielellä (eli sanelaiset suomeksi). Jokaiselta ainejärjestöltä tulee olla paikalla kaksi tuomaria. Tuomariäänten lisäksi yleisöltä tulleet äänet lasketaan yhdeksi tuomariksi. Euroviisuissa jaetaan kaksi palkintoa: yleisön suosikille sekä voittajalle. Voittaja saa kiertävän palkinnon, joka on kehystetty äänirauta.


Liukuvasti vuoden aikana

Tällä sivulla on esitelty pelkästään tapahtumat, joilla on vakiintunut järjestämisajankohta. Näiden lisäksi Sane järjestää vuoden aikana monenlaisia muita tapahtumia, kuten bileitä yksin ja yhteistyössä monien eri ainejärjestöjen kanssa sekä osallistuu muihin Jyväskylän opiskelijatapahtumiin.

Muita tapahtumia ovat esimerkiksi erilaiset sitsit, saunaillat, tutustumis- ja toogabileet pitkin vuotta. Lisäksi vuosien varrella on järjestetty esimerkiksi lautapeli-iltoja sekä vierailtu Laajavuoren kylpylässä ja trampoliinimaailmassa. Sanella on myös SPR:n Veripalvelussa oma VeriRyhmä, jonka nimissä sanelaiset luovuttavat verta useamman kerran vuodessa.

Sanen tulevat tapahtumat näet >>Tapahtumakalenterista.<<