Haalarietiketti

haalarit7x5Tämä sivu kertoo opiskelijahaalareista. Sivulta saat kuvan siitä, mitä haalarit ovat sekä mitä niiden kanssa tulee ja ei tule tehdä.

Oheisessa kuvassa voit nähdä Sanen haalarien selän. Kuvassa näkyvän lisäksi haalareihin painetaan kaupungin nimen alle opiskelijan aloitusvuosi.

1 § Haalari on opiskelijan tärkein puku

Haalaria käytetään järjestön omissa haalaribileissä, valtakunnallisissa opiskelijatapahtumissa ja vierailtaessa toisten oppilaitosten bileissä, mikäli niin kehotetaan tekemään. Käytä haalaria aina opiskelijabileissä, mikäli nimettynä ei ole muuta pukukoodia.

2 § Merkit luovat arvoa

Haalari toimii opiskelijaelämän ansioluettelona: haalariin laitetaan merkkejä niin tapahtumista kuin omaan opiskeluun liittyvistä asioista. Myös muiden tiedekuntien ja oppiaineiden haalarimerkkien kiinnitys omaan haalariin on sallittua. Enemmän on enemmän, haalarin arvo kasvaa, mitä enemmän lahkeisiin on kiinnitetty merkkejä. Mieti kuitenkin, paljonko sinulla on laittaa rahaa merkkeihin.

Merkkejä voi ostaa pitkin vuotta erilaisista tapahtumista ja erillisistä haalarimerkkimyynneistä. Hyvänä nyrkkisääntönä on, että osta merkki vain, jos pidät sitä hauskana ja ymmärrät sen vitsin ja/tai sanoman.

3 § Lahkeiden tuunaus sallitaan

Haalarien tuunaus lahkeiden osalta on ok, muu tuunaus sen sijaan hieman epätavallista. Tavallista on esimerkiksi ommella haalarien lahkeisiin resorit, jotta lahkeet eivät pyöriskele kenkien alla. Lisäksi on tapana, että toisesta ainejärjestöstä olevan seurustelukumppanin kanssa vaihdetaan päikseen suikale haalarien lahjetta.

4 § Haalari sidotaan vyötärölle

Sanelainen ei koskaan pue haalaria ylös asti, vaan sitoo sen hihojen avulla vyötärölle/lantiolle taitellen selkäosan siten, että selän logosta näkyy ainakin teksti ”Jyväskylä” ja aloitusvuosi.

5 § Haalaria ei pestä

Haalaria ei tule missään olosuhteissa pestä. Mikäli haju sitä vaatii, voi haalarin tuulettaa. Tahrojen poisto paikallisesti on sallittua.

6 § Haalarimerkit ommellaan kiinni

Haalarimerkkejä ei tule MISSÄÄN TAPAUKSESSA liimata haalariin kiinni. On suuri kunnia ommella jokaikinen merkki haalariin käsin – se vain kasvattaa sisua, kun sormenpäät kovettuvat neulanpistoista. Sane järjestää ajoittain merkkiompelutapahtumia, joissa pääsemme kasvattamaan sisuamme kollektiivisesti.

7 § Painettujen mainosten tulee näkyä

Sponsorit ovat maksaneet mainostilasta haalareissamme, joten älä ompele merkkejä painettujen mainosten päälle. Tahdomme olla sovitun yhteistyön arvoisia!